Sectorul 3 se înverzește: Plopi canadieni din pepiniera proprie, plantați în campania de toamnă

Primăria Sectorului 3 dă startul campaniei de plantare de toamnă, având deja pregătite noi specii de arbori în propria pepinieră. Începând din această toamnă, echipele de muncitori vor planta plopi canadieni în diferite zone din sector, contribuind astfel la înverzirea spațiilor publice și îmbunătățirea calității aerului.

În Sectorul 3 sunt în desfășurare activități de plantare a materialului dendrologic în aliniamentele stradale. Plantările se fac în cadrul unui program complex de înfrumusețare și personalizare a spațiilor verzi din sector.

Pepiniera Primăriei Sectorului 3 s-a pregătit din timp pentru campania de plantare de sezon. Astfel, din această toamnă echipele Primăriei Sectorului 3 plantează plop canadian, o nouă specie de arbori pregătiți în pepiniera proprie.

Plopul canadian se alătură celorlalte specii de arbori și arbuști precum platan, paltin de munte, plop, mesteacăn, tei, cătină, hibiscus syriacus sau berberis.

De asemenea, în această perioadă pe bulevardul Râmnicu Sărat se plantează canna indica, o plantă decorativă cu flori viu colorate.

Reamintim că locuitorii Sectorului 3 pot semnala zonele unde consideră că trebuie plantați arbori sau pot transmite propuneri pentru suplimentarea celor existenți prin aplicația Primăriei Sectorului 3, disponibilă pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea Hartă sesizări/Semnalează o problemă, dar și pe mobil.

În paralel, se desfășoară lucrări de toaletare a copacilor din sector, pentru că vegetația este în repaus și permite astfel de intervenții.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati