Sectorul 4 începe reabilitarea termică a primelor 158 de blocuri cu bani din PNRR

Sectorul 4 începe reabilitarea termică a primelor 158 de blocuri cu bani din PNRR. 161 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 70% din bugetul total alocat țării pentru astfel de proiecte, au fost accesate de comunitatea Sectorului 4 în urma aprobării cererilor de finanțare depuse în prima etapă a marelui Val al Renovării. 

Cu acești bani, vor fi anvelopate 145 de blocuri de locuințe aflate în zone precum Reșița, Huedin, Giurgiului, Triunghiul Berceni etc., din Sectorul 4, potrivit unui comunicat de presă.

Este vorba despre imobile aflate în zone mai puțin dezvoltate și care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la întreținere.

Totodată, în cadrul acestei etape vor intra în reabilitare termică alte 13 imobile încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

În total, în momentul de față, Sectorul 4 demarează reabilitarea termică a unui număr de 158 de blocuri pentru care folosește 171 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

”În următoarele luni, autoritatea locală va semna contracte de finanțare, tot pe bani europeni, pentru eficientizarea energetică a altor aproximativ 300 de blocuri de locuințe.” susține sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati