Sectorul 4: S-a dat în folosinţă unul dintre cele mai moderne complexuri educaţional-sportive din București

O dată cu începerea noului an şcolar, în Sectorul 4 s-a deschis unul dintre cele mai moderne complexuri educaţional-sportive din Capitală. Cu o grădiniţă nouă, construită de la zero, cu un bazin de înot semiolimpic, cu pistă de atletism şi cu terenuri de sport complet refăcute, Şcoala Gimnazială Nr 190 i-a primit luni pe cei peste 2.000 de elevi care vor învăța acolo.

Urmare a unei investiţii în valoare de 13.360.376,75 lei, bani proveniţi din fonduri europene, accesate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 10 „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Obiectiv Specific 10.1 Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.”, noua grădiniţă poate primi 300 de copii preşcolari, ce vor fi găzduiţi atât în regim de program normal (până la ora 12:00) cât şi în regim de program prelungit (până la ora 16:00).

Clădirea grădiniţei, construită de la zero, are un regim de înălţime P+2E+3E (parţial), cu o suprafaţă construită de 673 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2.123 mp, este formată din 2 tronsoane, în care spaţiul a fost amenajat conform tuturor funcţionalităţilor educaţionale şi administrative necesare, cu 12 sali de clasă, spaţii de joacă şi de odihnă, zonă de luat masa, spaţii administrative.

Totodată, de baza sportivă vor beneficia toţi copiii înscrişi la şcolile şi liceele din Sectorul 4. Aceştia vor avea acces gratuit la cel mai nou bazin de înot semiolimpic din Capitală, ce a fost dat în funcţiune astăzi, în prezenţa Primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ce a venit însoţit de noul Fenomen al sportului românesc, înotătorul David Popovici, multiplu campion european la juniori şi deţinător al locului IV la recenta ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokio, la numai 16 ani.

„Încheiem o investiţie importantă în infrastructura şcolară din Sectorul 4. Avem aici, la Şcoala Gimnazială Nr. 190, o grădiniţă nou-nouţă, şcoala modernizată şi autorizată ISU, terenuri de sport, pistă de atletism şi nu în ultimul rând, un bazin de înot semiolimpic, singurul din Bucureşti omologat. Dovedim în acest fel ca se poate să punem la dispoziţia copiilor toate facilităţile necesare pentru performanţă. Atât educaţională, cât şi sportivă, aşa cum a punctat şi fenomenul înotului mondial, campionul David Popovici, care împreună cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, a vizitat acest complex educaţional-sportiv. Evident ca vom continua astfel de investiţii, mai ales după ce vom avea aprobat PNRR-ul la nivel naţional„, a declarat primarul Daniel Băluţă.

La eveniment a fost prezent și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Ne-am bucurat să fim aici prezenţi, pentru că aveţi un lucru unic în Bucureşti: singurul bazin semiolimpic omologat de 25 de metri, cu şase culoare. Mai sunt încă două bazine de înot în şcolile din Bucureşti, dar nu sunt omologate. De asemenea, grădiniţa este un model de succes pentru Şcoala 190. Cei 2.200 de elevi ai acestei şcoli, alături de cei 120 de profesori, demonstrează atractivitatea acestei şcoli.(…)Avem nevoie de cooperare cu autorităţile locale pentru extinderea infrastructurii, în aşa fel încât la Şcoala Nr 190 să se poată înfiinţa, pe lângă clasele de atletism, şi o clasă de înot pentru că aveţi singurul bazin semiolimpic omologat din Capitală”, a transmis Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati