Sectorul 4 va avea, în 2023, cel mai mare buget din ultimii 34 de ani

Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va avea anul acesta un buget local de aproximativ 3,4 miliarde de lei. Suma reprezintă recordul absolut al ultimilor 34 de ani. Raportat la anul 2022, noul buget vine cu o creştere substanţială, de peste 1,1 miliarde de lei, rezultată, în principal, în urma accesării cu succes a proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă.

Din acest bani, aproape două treimi (2,2 miliarde de lei) vor merge către marile proiecte ale comunităţii, atât cele începute deja, cât şi altele noi, neapărat necesare în demersul asumat la nivelul autorităţii locale, acela de a transforma Sectorul 4 în „Capitala Bucureştiului”. În urma dezbaterii publice a proiectului de buget pentru anul 2023, ce a avut loc ieri, acesta poate fi finalizat şi supus aprobării în Consiliul Local al Sectorului 4.

Prin urmare, bugetul destinat investiţiilor publice în Sectorul 4, care reprezintă cea mai mare sumă alocată vreodată pentru dezvoltarea comunităţii, va viza, în principal, proiectele în urma cărora zona de sud a Capitalei va recupera semnificativ decalajul de dezvoltare pe care îl înregistrează faţă de nordul Bucureştiului.

Reabilitarea blocurilor de locuinţe este domeniul căruia i se va aloca cea mai mare sumă, provenită intregral din fondurile disponibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Concret, cu peste 1,3 miliarde lei, în 2023 vor fi reabilitate termic 201 imobile.

Educaţia va beneficia, de asemenea, de alocări bugetare consistente, în sumă de 450 de milioane de lei, sume necesare pentru modernizarea, reabilitarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 4.

Prin bugetul pentru anul în curs sunt alocate şi sume de bani pentru continuarea lucrărilor la cele mai importante obiective aflate în diferite faze de execuţie, cum ar fi: Pasajul Europa Unită (55 milioane de lei), Patinoarul Berceni Arena (32 milioane de lei), Parcul Tudor Arghezi (20 milioane de lei), Amfiteatrul Carol Davila (8 milioane de lei), staţia de pompieri Perşani (8 milioane de lei), Piaţa Norilor (16 milioane de lei), pasajul pietonal Eroii Revoluţiei (5,5 milioane de lei) sau Centrul Medical Carol Davila (5 milioane de lei).

Bugetul acoperă de asemenea şi sumele necesare pentru continuarea lucrărilor de regenerare urbană a spaţiilor publice din sector, în special pentru reabilitarea arterelor de circulaţie (50 milioane de lei), modernizarea iluminatului public (12 milioane de lei) şi modernizarea ghenelor (17 milioane de lei).

Diferenţa de până la 2,2 miliarde de lei va merge în lucrări de reparaţii şi întreţinere a altor obiective de investiţii aflate în administrarea Sectorului 4.

„Eficienţa se măsoară în rezultate, fapt pentru care sunt bucuros să observ că acest lucru se reflectă şi în structura bugetului local pentru anul 2023. Cu aceşti bani, continuăm demersul pe care ni l-am asumat împreună, acela de a face tot ce ţine de noi pentru a transforma comunitatea noastră într-una cu care să ne putem mândri!”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati