Sectorul 5: Din cele 61 de licee, școli, grădinițe și creșe, 59 𝐍𝐔 dețin autorizație ISU. Ce măsuri a luat primarul Piedone

0
450
Foto: Facebook / Cristian Popescu Piedone
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a solicitat o situație referitoare la existența autorizației ISU a tuturor agenților economici, a instituțiilor de învățământ, a centrelor din cadrul DGASPC Sector 5 și a piețelor. Care sunt rezultatele!
  • Potrivit unei postări pe pagina de Facebook, în urma centralizării tuturor verificărilor, reiese că:

din cele 61 de licee, școli, grădinițe și creșe, 59 𝐍𝐔 dețin autorizație ISU;

– dintr-un număr total de 204 agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 5, 32 𝐍𝐔 dețin autorizație ISU (printre care hypermarketuri, clinici medicale, stații de alimentare cu carburanți);

– din cele 17 complexe de servicii sociale pentru adulți și copii din cadrul DGASPC Sector 5, 4 𝐍𝐔 dețin autorizație ISU;

din cele 7 piețe, niciuna 𝐍𝐔 deține autorizație ISU.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 a transmis o informare către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

  • Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, aparatul de specialitate a elaborat un proiect de hotărâre aprobat în Consiliul Local, ce va fi implementat în anul 2024, privind lucrările de investiții, inclusiv proiectare și asistență tehnică, în vederea obținerii avizelor și/ sau autorizațiilor de securitate la incendiu pentru unitățile de învățământ din sector.

Pentru 8 dintre acestea a fost deja demarată procedura de încheiere a unui contract pentru efectuarea lucrărilor pentru obținerea autorizației ISU.

Totodată, din bugetul local 2024, proiecte similare vor fi elaborate și în privința clădirilor DGASPC Sector 5, aflate în subordinea Consiliului Local și a piețelor din Sectorul 5.

  • Cei depistați fără autorizație ISU nu au nici autorizație de funcționare din partea Primăriei Sectorului 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.