Sectorul 5: Peste 100 de utilaje și 500 de lucrători dezinfectează spațiile publice și scările de bloc

Primăria Sectorului 5 începe operaţiunile de dezinfecţie în Sectorul 5. Peste 100 utilaje şi peste 500 lucrători vor acţiona simultan pentru dezinfecţia tuturor scărilor de bloc, aleilor pietonale şi grădinilor dintre blocuri, străzilor şi trotuarelor din sector, precum şi pentru igienizarea permanentă a tuturor zonelor marginalizate din Sectorul 5.

În următoarea lună, toate scările de bloc din Sectorul 5 vor fi dezinfectate săptămânal, de către 10 echipe specializate.

Substanţele dezinfectante utilizate sunt avizate şi certificate de Comisia de Biocide a Ministerului Sănătăţii, iar pentru aplicarea eficientă şi în siguranţă, toţi locuitorii trebuie să rămână în apartamente minimum 2 ore după utilizare, iar scara nu trebuie spălată timp de 10 ore de la dezinfectare.

Pentru grădinile şi aleile blocurilor, acţionează 12 echipe, care urmează un program strict pentru a acoperi întreaga suprafaţă a Sectorului 5. Pentru bulevarde, străzi, drumuri secundare şi trotuare, acţionează peste 60 utilaje, inclusiv o cisternă de 5000 l şi un atomizor cu capacitate de pulverizare de 120 l/min cu dezinfectant indicat pentru combaterea Covid-19.

Primăria Sectorului 5 face apel către toţii cetăţenii Sectorului 5 să respecte indicaţiile transmise cu privire la operaţiunea de dezinfecţie, precum şi obligaţiile comunicate de instituţiile responsabile pentru prevenirea şi combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati