Sectorul 6: 50 de persoane în vârstă au experimentat viaţa de dansator profesionist

50 de persoane în vârstă, membre ale Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, au experimentat viaţa de dansator profesionist, iar cu ajutorul instructorului Adrian Perian, aceștia au învăţat primii paşi din dansuri precum vals, salsa sau grecesc, într-un cadru cald şi primitor, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”.

Proiectul este dedicat seniorilor din comunitatea Sectorului 6, care sunt încurajaţi să fie deschişi şi să înveţe lucruri noi la orice vârstă, comportament dovedit a fi un instrument important într-o viaţă senină şi activă. Mai mult, studiile au arătat că dansul practicat regulat de către persoanele vârstnice le asigură nu doar un tonus bun, ci şi contribuie la sănătatea lor mentală, fiind un inamic al depresiei şi al bolii Alzheimer.

Activitatea de astăzi este a doua etapă din cadrul proiectului, după ce săptămâna trecută seniorii au participat la o întâlnire dedicată problemelor medicale specifice vârstei, unde au aflat cele mai bune metode de a te menţine sănătos. Întâlnirea a beneficiat de aportul unor specialişti în domenii medicale.

Până la finalul anului, colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă va continua cu noi activităţi, precum „Seniori la Teatru” sau „Mişcare Activă – 10 000 de paşi pentru Sănătate”, toate destinate persoanelor de vârsta a treia din Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati