Sectorul 6: Amendă de 4.000 de lei pentur doi bărbați care au abandonat deșeuri pe domeniul public

Polițiștii locali din Sectorul 6 au prins, vineri, pe Aleea Dumbrăvița, doi bărbați care au depozitat pe domeniul public mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții.

Ca urmare a verificărilor efectuate în vederea stabilirii identității celor doi a rezultat că aceștia sunt O.D.  și T.G.L. în vărstă de 56 respectiv 38 de ani cu domiciliul pe raza Județului Dâmbovița, iar sacii în cauză au fost preluați de la proprietarul unui apartament aflat în renovare situat pe strada menționată mai sus și depozitați pe domeniul public astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010. Sacii au fost ridicați de către proprietar căruia polițiștii locali i-au comunicat faptul că este obligat să încheie un contract pentru preluarea a deșeurilor cu o societate autorizată în acest sens.

Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se  sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati