Sectorul 6: Peste 100 de persoane cu dizabilități au reînceput activitățile de recuperare și reabilitare

Specialiștii de la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Sectorul 6 pregătesc activități de creație, în cadrul terapiei ocupaționale.

“Activitatea acestor centre dedicate persoanelor cu dizabilități este esențială pentru comunitatea noastră și mă bucur că s-au găsit cele mai bune soluții pentru a funcționa. În continuare, îi rog atât pe beneficiari, cât și pe susținătorii lor legali, să respecte programările făcute de specialiști și toate normele de igienă și distanțare socială, un gest de responsabilitate extrem de important în această perioadă”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Mai mult, o dată la două săptămâni, beneficiarii se bucură și de activități în aer liber. Ziua de joi este dedicată muzicoterapiei, unde, sub îndrumarea lui Jean Baptiste, beneficiarii utilizează instrumente muzicale, ascultă cu atenție sunetele produse de mâinile lor și descoperă cu mirare că pot genera reacții. Vinerea, instructorul Adrian Perian îi invită la dans, o terapie prin mișcare, ce le aduce bucurie și îi entuziasmează. T

Peste 100 de persoane cu dizabilități – copii și adulți – au reînceput activitățile de recuperare și reabilitare în cadrul centrelor specializate din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Activitatea se reia treptat, cu respectarea strictă a normelor de igienă, în deplin acord cu legislația în vigoare. Pentru prevenirea transmiterii infecțiilor virale, centrele sunt dotate cu:

  • dozator cu soluție dezinfectantă pentru mâini la intrarea în unitate,
  • covorașe dezinfectante amplasate la intrare,
  • soluții dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe,
  • purificator de aer,
  • filtru UV ,
  • mănuși de protecție,
  • măști de protecție de unică folosință.

Accesul în centre se va face doar pe bază de programare, după ce specialiștii centrelor obțin toate informațiile necesare despre sănătatea beneficiarilor, iar sesiunile de lucru vor varia între două și trei ore pe zi.

La intrarea în centre, fiecărei persoane i se verifică temperatura, care nu trebuie să depășească 37,3 grade, și i se asigură materiale sanitare pentru dezinfectarea mâinilor. În cazul în care prezintă simptome asociate COVID-19 (tuse, febră, strănut, dureri în gât), beneficiarii/aparținătorii/reprezentanții legali sunt trimiși acasă și îndrumați către medicul de familie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati