Sectorul 6: Un bărbat care a aruncat o canapea și un fotoliu pe domeniul public, amendat cu 2.000 de lei

0
163

Polițiștii locali din Sectorul 6 au dat luni au depistat luni un bărbat care a depozitat pe domeniul public mai multe deșeuri voluminoase, obiecte de mobilier (canapea și fotoliu).

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este C.P., în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul pe raza Municipiului București, iar obiectele de mobilier provin din reamenajarea locuinței.

Polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti și, totodată, i-au comunicat faptul că este obligat să încheie un contract pentru preluarea a deșeurilor voluminoase cu o societate autorizată în acest sens. Persoana respectivă a ridicat obiectele de pe domeniul public.

Potrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Totodată, pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale.

Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.413.91.15 sau la e-mail: office@urbansa.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.