Şedinţă CGMB la Primăria Capitalei: Testarea gratuită a bucureştenilor – pe ordinea de zi

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat miercuri, 15 iulie, începand cu ora 11.00, şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pentru a respecta prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 30/16.06.2020, care interzice participarea la evenimente în spatii închise, cu excepţia celor care se desfăşoara cu participarea a cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică, publicul si reprezentantii mass- media vor avea acces la lucrarile sedintei on line, pe site-ul www.pmb.ro, începând cu ora 11,00.

În deschiderea şedinţei, Primarul General va oferi detalii despre unele dintre cele mai importante proiecte de hotărâre ce urmează  a fi supuse votului, printre care testarea bucureştenilor care şi-au planificat vacanţa în altă ţară, precum Grecia – unde aceste teste sunt obligatorii. Astfel, bucureştenii care călătoresc în scop turistic pot solicita înscrierea în proiectul Primăriei Capitalei prin care vor fi testati gratuit pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2., a informat un comunicat al PMB.

Alte proiecte de hotărâre vizează continuarea programelor de consolidări şi reabilitare a faţadelor cu încă patru noi clădiri, dintre care una este monument istoric, precumş şi aprobarea programului „Adoptă o Statuie”, ce presupune implicarea cetăţenilor în procesul de întreţinere şi punere în valoare a monumentelor de for public care se afla în administrarea instituţiei.

Un alt proiect important este cel referitor la unul dintre domeniile vitale din capitală – serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv prelungirea cu 12 ani a contractului de concesiune dintre PMB şi Apa Nova.

De asemenea, în contextul pandemiei COVID 19, pentru evitarea aglomerării, se propune modificarea Regulamentului de organizare și funcţionare a teraselor în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati