Sediul MAE – iluminat în albastru, cu prilejul Zilei NATO în România

Ministerul Afacerilor Externe va găzdui duminică, cu prilejul Zilei NATO în România, un eveniment educaţional organizat de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, iar în cursul serii sediul central al diplomaţiei va fi iluminat în albastru, între orele 20,00 şi 21,30.

Ziua NATO este aniversată în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an, fiind declarată „sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic”. În acest an, se celebrează o dublă aniversare: 20 de ani de la aderarea României la NATO şi 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentele organizate pe 7 aprilie fac parte dintr-o suită de acţiuni de diplomaţie publică organizate de Ministerul Afacerilor Externe pe parcursul acestui an, în ţară şi la misiunile diplomatice, în cooperare şi cu alte instituţii partenere.

  • Sunt programate conferinţe, mese rotunde, expoziţii şi campania „Born în NATO”, dedicată tinerilor născuţi începând cu 2004 şi derulată în cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale în diferite şcoli şi licee din ţară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati