Șef nou la Aeroportul Otopeni. Păun Sorin Radu, fost director în CNAIR și la STRABAG a fost numit director general interimar

Consiliul de Administrație al Companiei Aeroporturi București (CNAB) l-a numit vineri, director general interimar pe Sorin Radu Păun, după ce fostul șef, George Dorobanțu și-a dat demisia, scrie economedia.ro.

Aeroportul București este sub ,,controlul” PSD, iar Consiliul de Administrație, care recent și-a secretizat deciziile votează numele care vine ,,de sus”, adică de la secretarul de stat Bogdan Mândrescu, responsabil cu sectorul aviației, fost șef la Otopeni,  și unul dintre cei care au putere de decizie în ministerul condus de Sorin Grindeanu. Șeful Consiliului de Administrație al CNAB este Robert Dobre, director în Ministerul Transporturilor, responsabil de sectorul feroviar. George Dorobanțu, venit din zona privată, fusese numit la conducerea CNAB în octombrie 2021 în mandatul ministrului Vîlceanu.

Sorin Radu Păun, fără experiență în aviație, a fost în 2007 consilier la Secretariatul General al Guvernului, a ocupat funcția de Director General Adjunct la Compania de Drumuri ( fostul CNADNR) și director în cadrul constructorului Strabag (Austria) unde oligarhul rus Oleg Deripaska a avut acțiuni, dar nu pachetul majoritar. Strabag a condamnat ferm războiul început de Rusia, iar Deripaska a renunțat la acțiuni.

Cea mai mare problemă a Aeroportului Otopeni este infrastructura depășită, aeroportul este proiectat pentru cel mult 10 milioane de pasageri, în 2019 a avut 14 milioane de pasager, iar pentru anul acesta estimează un trafic de aprox. 12 milioane. Cea mai recentă investiție este un contract de 280 de milioane de lei pentru modernizarea căilor de rulare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati