Șefa diplomației române a vorbit cu ambasadoarea SUA despre situația din Orientul Mijlociu dar și pericolul de la Marea Neagră

0
147
sursa foto: Facebook - Luminita Odobescu

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a primit-o, luni, pe ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, pentru a discuta cu privire la priorităţile în cooperarea bilaterală, în actualul context de securitate marcat de continuarea agresiunii ruse în Ucraina şi de urmările atacului Hamas din 7 octombrie, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ministrul român a apreciat progresele în consolidarea posturii de apărare şi descurajare în zona Mării Negre, cu sprijinul SUA şi NATO, precum şi necesitatea continuării actualelor eforturi, pe fondul menţinerii riscurilor de securitate, amplificate de atacurile cu drone ale Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Ea a subliniat importanţa continuării sprijinului consistent şi multidimensional acordat Ucrainei.

În ceea ce priveşte situaţia din Orientul Mijlociu, Luminiţa Odobescu a exprimat importanţa continuării cooperării strânse cu SUA şi partenerii regionali pentru eliberarea tuturor ostaticilor şi, respectiv, evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza, precizează MAE.

Şefa diplomaţiei române a reamintit poziţia principială a ţării noastre referitoare la criza actuală, inclusiv în ceea ce priveşte necesitatea identificării de modalităţi de protejare a civililor din enclavă şi de asigurare a unui flux continuu de ajutoare umanitare.

Ambele părţi au salutat intensificarea eforturilor vizând îndeplinirea condiţiilor pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

Sursa AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.