Șefa DSP București: Nu am luat în discuţie carantinarea Capitalei / Fără artificii în fața blocului de Revelion

Şefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a declarat, marţi, după o întrevedere cu reprezentanţii HoReCa desfăşurată la Prefectura Capitalei, că nu s-a luat în discuţie carantinarea Bucureştiului.

Întrebată de jurnalişti dacă ar putea intra Bucureştiul în carantină până la Crăciun, ea a răspuns: „Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus”.

De asemenea, aceasta a precizat că responsabilitatea este cuvântul de bază de Sărbători.

„Aş miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de Sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie„, a spus Oana Niculescu.

În opinia sa, nu este în regulă ca o persoană să meargă la masa de Crăciun sau Revelion dacă are cea mai mică suspiciune de infecţie cu COVID-19.

„Deci, în momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă”, a subliniat şefa DSP Bucureşti.

Fără artificii în fața blocului de Revelion

În altă ordine de idei, întrebat de jurnalişti dacă bucureştenii vor putea ieşi cu artificii în faţa blocului de Revelion, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a răspuns că întâlnirile publice sunt interzise şi limitate, iar circulaţia este limitată de la ora 23.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati