Șefii Metrorex cer în instanță ca 5.500 de angajați să nu mai primească salarii majorate

Șefii Metrorex au cerut în instanță suspendarea majorării salariilor a 5.500 de angajați, care beneficiază de această creștere din 1 noiembrie 2020. Majorarea cu 18% a salariilor angajaților Metrorex este o măsură cu care Ministerul Transporturilor nu este de acord.

Șefii Metrorex au demarat o acțiune în acest sens la Tribunalul București, prin care magistrații să suspende, prin ordonanță președințială majorarea de 18% a salariilor, negociată anul trecut, prin care aproximativ 5.500 de angajați au primit salarii mai mari de la 1 noiembrie 2020.

Cererea înaintată de conducerea Metrorex va fi judecată la data de 24 iunie, potrivit Digi24.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a declarat în repetate rânduri că nu i se pare firesc să crească salariile angajaților Metrorex, mai ales în contextul pandemiei, în care majoritatea salariilor au scăzut, iar foștii șefi nu au achitat contribuțiile angajaților la pensie și sănătate.

„Legat de salarizarea în cadrul Metrorex, s-a bătut domnul Rădoi cu cărămida în piept că nu se schimbă nimic, nici personalul, nici salariile. Asta este matematic şi contabil imposibil, pentru că bugetul prevăzut pentru Metrorex nu acoperă plata salariilor la nivelul actual, pentru angajaţii actuali.

Aşa că există doar variante matematice simple. Ori se acceptă de către salariaţii Metrorex o renegociere, adică acea creştere salarială de 18% de anul trecut să nu mai aibă loc, sau să aibă loc eşalonat, ori se ajunge la disponibilizări. Există şi varianta a treia, mai puţin fericită, intrarea în insolvenţă, care permite companiei să facă şi disponibilizări, şi scăderi de salarii”, explica ministrul în luna martie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati