Șeful booking.com spune că prețul vacanțelor va crește anul acesta

Directorul executiv al Booking.com, Glenn Fogel, este de părere că prețurile pentru vacanțe peste hotare urmează să crească anul acesta din cauza cererii acumulate și a numărului mai redus de avioane în serviciu.

Glenn Fogel a declarat la BBC că „prețurile sunt deja în creștere”.

Multe companii aeriene au redus semnificativ numărul de zboruri pe care le operează din cauza restricțiilor de călătorie.

În ciuda cererii uriașe, incertitudinea face dificilă pentru companiile aeriene să planifice readucerea în funcțiune a mai multor avioane, a spus el, potrivit economedia.ro.

Lipsa de claritate perturbă industria călătoriilor

Există atât de multă cerere acumulată”, a spus Fogel. „Toată lumea vrea să călătorească, dar noi toți vrem să o facem în siguranță”.

O lipsă de claritate cu privire la modul în care guvernele vor proceda la recunoașterea vaccinului și la testarea statutelor din alte țări perturbă industria călătoriilor, care a fost puternic afectată de pandemia de Coronavirus.

Fogel consideră că un singur sistem ar fi util: „Atât de mulți oameni diferiți din atâtea guverne diferite vorbesc despre programe diferite, dar în acest moment nu există nimic care să fie unificat, deci este foarte confuz”.

Sunt explorate mai multe sisteme, inclusiv permisul de călătorie al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), care este testat de o serie de companii aeriene.

Între timp, Uniunea Europeană lucrează la pregătirea unui permis digital în timp pentru vacanțele de vară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati