Şeful CJ Ilfov anunţă că a solicitat un control la DGASPC în cazul anchetelor de la azile

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat că a solicitat efectuarea unui control la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, după anchetele autorităţilor la azile.

„Condamn cu fermitate abuzul şi neglijenţa în serviciu, în orice situaţie, în orice instituţie. (…) Este datoria noastră, ca societate, să protejăm vieţile şi sănătatea celor vulnerabili, iar cei responsabili de a verifica respectarea condiţiilor legale trebuie să acţioneze cu fermitate şi să sancţioneze orice abatere care pune în pericol viaţa acestor persoane. Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie trataţi cu indiferenţă şi cruzime”, a scris Hubert Thuma, miercuri, pe Facebook.

El a cerut să se ia „măsuri prompte şi eficiente” pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile. Acestea erau supuse la tratamente inumane ori degradante, erau exploatate prin muncă neremunerată prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati