Şeful CNAIR: Evoluţie slabă pe lotul 3 al Autostrăzii de Centură a Bucureștiului. Constructorul a ajuns doar la 18% progres fizic

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, vineri, că evoluţia este slabă pe lotul 3 al A0 Sud, unde constructorul a ajuns doar la 18% progres fizic, transmite News.ro, potrivit G4Media.ro.

”Evoluţie slabă pe lotul 3 al A0 Sud! Constructorul grec, Aktor, a ajuns doar la 18% progres fizic, în condiţiile în care ar fi trebuit să depăşească la aceasta dată 40%”, a scris, vineri, pe Facebook, directorul CNAIR.

Cristian Pistol admite că se vede totuşi o mică îmbunătăţire a activităţii din şantier în ultimele două luni.

”Nu este însă suficient pentru ca lucrările pe acest lot să intre în normal. Nu au reuşit până acum să recupereze întârzierile anterioare, iar mobilizarea slabă arată că nu au ieşit de sub riscul acumulării unor noi întârzieri”, a mai transmis Pistol.

Acesta a avertizat constructorul: ”Le-am atras atenţia că urmează să eliberăm o nouă serie de certificate negative intermediare, iar cu actuala abordare a contractului, se vor afla pe această listă”.

”Le-am mai transmis că dacă vor continua în acest ritm, vom rezilia contractul, cu toate sancţiunile care decurg de aici: reţinerea garanţiei de bună execuţie şi interdicţia participării la licitaţii publice timp de 3 ani”, a mai afirmat şeful CNAIR.

Segmentul Sud al autostrăzii A0 este împărţit în trei loturi, pentru care au fost anunţaţi câştigătorii licitaţiilor în aprilie-mai 2019.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati