Șeful DSU, Raed Arafat: În acest moment, nu există pe masă nicio discuție despre un lockdown total în România

0
317
raed arafat
sursa foto: Guvernul Romaniei

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), spune că, în acest moment nu este ”pe masă” ideea instituirii unui lockdown total în România, însă atrage atenția asupra faptului că noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și va deveni predominantă peste tot, iar acolo unde va fi nevoie se va institui carantina locală sau zonală.

Precizările lui Raed Arafat vin în contextul în care, sâmbătă, a fost luată decizia carantinării, pentru o perioadă de două săptămâni, a municipiului Timișoara și a altor patru localități din apropiere, începând de luni, 8 martie, scrie b1.ro

Raed Arafat, despre posibilitatea instituirii unei carantine la nivel național:

”În mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lucru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment. (…) Dacă contiună creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

  • Șeful DSU spune însă că autoritățile nu iau în calcul acul varianta de a impune un lockdown la nivelul întregii țări.

„La acest moment nu există pe masă nicio discuție despre un lockdown total. România a avut măsuri mai balansate comparativ cu alte țări unde s-au luat măsuri de lockdown. La noi nu s-a ajuns aici și încercăm tot posibilul să nu ajungem. Asta depinde de noi, iar măsurile locale și zonale ne ajută să nu ajungem pe plan național sau pe o zonă mai mare să luăm măsuri mai drastice”, a mai explicat Raed Arafat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.