Șeful firmei de salubritate din Sectorul 5 a demisionat, iar trei şoferi au fost destituiți

0
284

În urma vizitei Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de luni la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., care a durat peste şapte ore, directorul general şi-a dat demisia. De asemenea, au fost făcute destituiri în masă şi revocări din funcţie.

„Directorul general adjunct a fugit la propriu după ce i-au fost adus la cunoştinţă ilegalităţile identificate, printre care faptul că nu au fost informări către Adunarea Generală a Acţionarilor, că nu există publicări în Monitorul Oficial a convocărilor şedinţelor AGA – partea a 4-a, că nu există niciun plan de management sau că contractele de mandat sunt nule, conform Ordonanţei de Urgenţă 109”, spune Primăria.

Tot astăzi au fost destituiţi trei şoferi care figurau pe ştatul de plată la Salubrizare Fapte 5 S.A. şi care erau încadraţi şi la societatea Infrastructura DF5 S.A., deci erau angajaţi în două societăţi comerciale.

La Salubrizare nu veneau la serviciu, motiv pentru care li s-a desfăcut contractul de muncă. Se vor face verificări şi la Infrastructură, pentru că, potrivit unor informaţii venite din rândul angajaţilor Primăriei, cei trei nu se prezentau nici la această societate.

O informare în detaliu referitoare la cele discutate şi decise astăzi o va face Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local, acţionar majoritar al Salubrizare Fapte 5 S.A., şedinţă în care edilul va propune interimatul pentru consiliul de administraţie şi directorul general, până la organizarea selecţiei membrilor în Consiliul de Administraţie în baza OUG 109/2011, procedură care este deja în curs de derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.