Șeful Gărzii de Mediu, explicație pentru incendierile care poluează Capitala: Cei care dau foc anvelopelor, greu de amendat

Poluare masivă în București. În localitățile din apropierea Capitalei, conform „tradiției” de Lăsata Secului, localnicii au incendiat cauciucuri. Garda de Mediu a identificat câteva zeci de focare, însă nimeni nu a fost sancționat. Octavian Berceanu, șeful instituției, spune că oamenii nu au buletine la ei și, mai grav, fugeau și lăsau copiii cu cauciucurile în brațe. „Este foarte greu să dai amenzi. Trebuie să schimbăm modul de abordare”, spune Berceanu.

”Este foarte greu să dai amenzi. Oamenii nu aveau buletinele la ei, puneau copiii la înaintare. Asta e o practică despre care autoritățile nu vorbesc, dar trebuie să găsim o soluție.

În momentul în care văd girofarul, lasă copiii de 5-10 ani, minorii, cu cauciucurile în brațe și în întunericul respectiv adulții dispar.

Te încurcă foarte mult. Nu poți să umpli nici secția de poliție cu copii, nici cu adulți pe care nu-i găsești, iar jandarmii trebuie să meargă în 10 direcții și rămânem cumva descoperiți…

Ăsta este motivul pentru care eu pledez pentru o acțiune de prevenire. Acțiunile de forță trebuie să fie vârful iceberg-ului, să reprezinte 10% maxim, din toată această acțiune de combatere a arderilor ilegale de deșeuri.

Trebuie să ne schimbăm ca instituții, modul de abordare a unor subiecte sensibile. E un subiect sensibil, afecteză 3 milioane de oameni.”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, pentru Digi24.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati