Șeful Gărzii de Mediu spune ce trebuie să facă bucureștenii cu deșeurile din construcții

Noul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a vorbit la Digi24 despre ce trebuie să facă bucureștenii care își renovează apartamentele cu deșeurile din construcții, pentru ca acestea să nu ajungă pe câmpurile de la marginea Capitalei. Potrivit comisarului, cetățenii au nevoie de un „ghid de bune practici” în ceea ce privește prevenirea poluării deoarece, susține acesta, românii au mai mult de suferit din cauza poluării, decât din cauza Covid-19.

Întrebat despre cum trebuie să procedeze bucureștenii cu gunoiul rezultat din renovarea locuințelor, Octavian Berceanu i-a sfătuit pe aceștia să sune la agentul de salubritate responsabil pentru fiecare sector în parte, altfel toate deșeurile vor ajunge pe teren viran, la 500 m de locul de unde au fost ridicate.

„Ești din Sectorul 6, suni la firma de salubrizare care prestează servicii în Sectorul 6 și vine și te ajută. Foarte multă lume sună la aceste site-uri de publicitate și pentru 50 de lei mai puțin, că asta este diferența de fapt, preferă să le dea lor, pentru că oamenii ăia mai pun puțin spatele, mai cară niște deșeuri cu spatele lor și deșeurile ajung la 300- 500 m de locul în care au fost încărcate”, a afirmat șeful Gărzii de Mediu.

Potrivit acestuia, au existat negocieri cu site-urile de publicitate care oferă astfel de servicii de salubritate, astfel încât doar cei acreditați vor mai putea ridica deșeurile cetățenilor. „Vom genera niște filtre prin care acești `Speedy Gonzales` cu deșeurile noastre nu mai pot să aplice și nu mai pot primi comenzi, ci doar firmele acreditate.

În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, mașinile care transportă aceste deșeuri în mod ilegal vor fi confiscate iar proprietarii vor fi sancționați.

Totodată, potrivit șeful Gărzii de Mediu statisticile arată faptul că românii au mai mult de suferit din cauza poluării decât din cauza coronavirusului.

„Cifrele oferite de Uniunea Europeană indică faptul că 24.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării, direct și indirect. Comorbiditatea și mortalitatea din partea Covid-19 este în foarte mare parte tot din cauza poluării, care afectează sistemul imunitar, plămânii, inima și dezvoltarea creierului”, susține oficialul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati