Șeful MedLife: România are 35.000 de cazuri noi pe zi, nu 7.000

România are, în realitate, 35.000 de cazuri noi pe zi, nu 7.000, avertizează Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Conform analizelor efectuate de MedLife, în baza testării deficitare la nivel național, România se confruntă deja cu peste 35.000 de infectări pe zi, de 5-7 ori mai mult față de cifrele oficiale. Dat fiind faptul că aproape 80% din infectări și peste 90% din decesele înregistrate sunt pacienți nevaccinați, ar fi recomandat ca, în paralel cu demersurile pentru doza a III-a, să fie luate noi măsuri pentru a crește rata de vaccinare mai ales în rândul categoriilor vulnerabile.

”Numărul infectărilor a început să crească într-un ritm foarte alert. Oficial avem peste 7.000 mii de cazuri pe zi. Dacă, însă, ne uităm la datele care au rezultat din studiile MedLife, ca urmare a testării mai reduse la nivel național, cifrele reale sunt de fapt de 5-7 ori mai mari. Astfel încât astăzi discutăm deja despre 35.000 de cazuri pe zi. Aceste date coroborate cu faptul că aproape 80% din infectările cu tulpina Delta și 91% din decese sunt la persoane nevaccinate ar trebui să fie un semnal de alarmă iminent nu doar pentru autorități, dar și pentru noi toți.

Pe de altă parte, analizele efectuate de medicii MedLife sugerează faptul că persoanele vaccinate prezintă un risc scăzut de a dezvolta forme grave de boală în cazul infectării cu tulpina Delta, aceste date fiind întărite și de alte studii internaționale. Ca urmare, dacă vrem să ieșim din acest val 4 al pandemiei cu daune cât mai mici, respectiv cu un număr cât mai mic de decese, este nevoie de un efort comun, de înțelegere, de mobilizare rapidă. Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție rămân în continuare esențiale pentru a depăși această provocare”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group, potrivit unui comunicat de presă.

Mai mult, spune el, dacă vom continua în acest ritm, riscăm să ajungem, relativ curând, la sute de mii de cazuri pe zi.

În ceea ce privește doza a treia de vaccin, acesta spune că ar trebui administrată cu prioritate persoanelor din categoriile considerate vulnerabile.

„Având în vedere că răspunsul imun al organismului post-vaccinare împotriva COVID-19 diferă în funcție de mai multe caracteristici, doza a treia de vaccin ar trebui administrată cu prioritate persoanelor din categoriile considerate vulnerabile, care fie au dezvoltat imediat după vaccinare un titru redus de anticorpi anti-S, fie au înregistrat scăderi semnificative ale titrului de anticorpi în primele 6 luni post-rapel.

Și aici vorbim cu precădere de persoane peste 50 de ani, în special bărbați, care suferă de boli cronice – diabet, obezitate, boli oncologice, cardiovasculare sau pulmonare și care nu au trecut anterior prin infecție cu SARS-CoV-2”, subliniază președinte și CEO MedLife Group.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati