Șeful Pfizer spune că vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, la fel ca cea antigripală

Compania Pfizer ia în calcul ca vaccinarea anti-COVID să devină anuală, la fel ca cea antigripală, a declarat Albert Bourla, CEO. El spune că vaccinarea continuă după 2021 și este esențială, deoarece coronavirusul continuă să se răspândească în Europa și în lume.

Acesta a declarat, într-un comunicat de presă, că există posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să fie realizată anual, la fel ca cea antigripală.

CEO Pfizer: „Vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, potrivit gandul.ro.

Pfizer a anunțat la începutul acestei luni că vaccinul COVID-19 a oferit o eficiență de peste 91% împotriva coronavirusului și 95% împotriva formei severe a bolii, timp de șase luni de la a doua doză.

Informațiile se bazează pe un studiu asupra a 12.000 de participanți vaccinați.

Cercetătorii încă studiază cât timp durează protecția oferită de vaccin împotriva COVID, în cazul pacienților vaccinați cu ambele doze Pfizer.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati