Şeful SRI a fost chemat în Parlament pe tema situaţiei de la graniţa Ucrainei

0
169

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a fost invitat la comisia parlamentară de control al SRI pentru a discuta situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.

Invitaţia este pentru data de 22 februarie, ora 13:30.

”Preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Cristian Chirteş, a transmis o invitaţie directorului SRI, Eduard Hellvig, la şedinţa Comisiei din data de 22 februarie a.c., ora 13.30, pentru a discuta situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.”, potrivit unui comunicat de presă al comisiei de control al SRI.

”Parlamentarii din comisie au decis astăzi, în şedinţă, să invite conducerea SRI la lucrările de săptămâna viitoare, pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina”, arată sursa citată.

„Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa comisiei noastre de săptămâna viitoare.

Parlamentarii din comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă. După cum ştiţi, au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de la Senat şi Camera Deputaţilor cu ministrul Apărării. În fiecare zi apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI„, a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele comisiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.