Semafoare inteligente în Capitală. PMB va demara studiul de fezabilitate/ Nicușor Dan: ”Prima etapă presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii”

1
62
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul Nicuşor Dan anunţă luni că, după un an de blocaje, CNSC a dat câştig de cauză Primăriei Capitalei în procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), iar contractul va fi semnat în perioada următoare. 

  • Finanţarea proiectului se va face prin PNRR şi alte surse de finanţare nerambursabilă, a completat edilul.
”După un an de blocaje, CNSC a dat câştig de cauză Primăriei Capitalei în procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Contractul va fi semnat în perioada următoare”, susține Nicușor Dan pîntr-o postare pe Facebook.

Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă se va realiza ”în patru etape distincte”

”Prima etapă presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii, aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni. Această etapă include şi amplasarea în Capitală a 220 de staţii de încărcare maşini electrice.
  • Prin etapa a doua se urmăreşte creşterea capacităţii centrului de trafic actual, iar a treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncţionale, etc.). Se au în vedere noi soluţii de detecţie a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.).
În a patra etapă, proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea unui număr de 194 intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă un număr de 80 de intersecţii sau treceri de pietoni nesemaforizate în prezent”, arată primarul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.