Semnarea contractului pentru proiectarea secţiunii de metrou Eroilor – Iancului, amânată până la pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti

0
301
sursa foto: Unsplash

Semnarea contractului pentru proiectarea secţiunii Eroilor 2 – Iancului de pe Magistrala de metrou M 5 se amână până la pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti care judecă o contestaţie pe 16 septembrie, scrie economedia.ro.

Marţi, pe 7 septembrie la conferinţa de bilanţ, fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă, anunţa că semnarea contractului cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L., se va face vineri, pe  10 septembrie. ,,Magistrala M5 se semnează, din câte înţeleg, vineri, contractul pentru proiectare cu asocierea desemnată câştigătoare, cei care realizează studiul de fezabilitate de la metroul Cluj (Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding Srl & Metrans Engineering SRL – )., a spus Drulă. Contractul pentru secţiunea centrală a M5 are o durată de 5 ani şi un cost estimat de 70 de milioane de lei. Tronsonul dintre Eroilor 2 şi Iancului are o lungime de 4,5 kilometri şi şase staţii : Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului. Iniţial, Metrorex desemnase câştigător al licitaţiei Metroul SA (în 2020) dar asocierea din care face parte Metrans a contestat decizia şi a obţinut excluderea din licitaţie pentru ca în ianuarie 2021 Metrans să câştige procesul la Curtea de Apel Bucureşti.

Anunţul de marţi al fostului ministru Cătălin Drulă a venit anterior contestaţiei Metroul SA pe care CAB a judecat-o joi, atunci când a şi suspendat procedura de atribuire : ,, Suspendă procedura de atribuire, până la soluţionarea cauzei. Respinge cererea de sesizare CJUE, ca inadmisibilă. Amână în rest pronunţarea la 16.09.2021. Pronunţată azi, 9 septembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.” se arată în decizia publicată pe portalul instanţelor.

Metrorex a lansat licitaţia pentru proiectarea secţiunii centrale de pe magistrala M 5 în vara anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.