Senatorii au decis! Transportul pentru elevii din școlile private să fie gratuit

0
124

Serviciile publice de transport pentru elevii din învăţământul preuniversitar privat vor fi gratuite. Acest facilitate se arată într-un proiect de lege care a fost adoptat de Senat , în calitate de Cameră decizională.

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ”, prevede proiectul de lege adoptat de senatori.

Proiectul de lege votat de Parlament va fi trimit președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.