Senatorii cumpără laptopuri de 10.000 de lei bucata

Senatul româniei a scos la licitație în SICAP un contract de 1,61 milioane lei pentru achiziția a 160 de laptopuri de care au nevoie actualii aleși și cei din următoarea legislatură pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, potrivit economedia.ro.

Senatorii explică de ce au nevoie de laptopuri de 10.000 de lei bucata:

„La sfârșitul anului 2024, după alegerile parlamentare din acest an, va fi necesară dotarea noilor senatori aleși pentru legislatura 2024-2028 cu Computere portabile noi.

Acestea trebuie să permită atât suportul pentru desfășurarea activităților specifice, de natură legislativă cât și o bună calitate audio-video pentru participarea la diverse activități la distanță, pe diverse platforme dedicate. Utilizarea unor computere portabile noi, cu caracteristici superioare măreşte viteza de procesare, elimină blocajele, permite utilizarea ultimelor versiuni ale sistemelor de operare și ale pachetelor software ce vor fi instalate, și asigură securitatea datelor și a rețelei Senatului”, se arată în caietul de sarcini.

Laptopurile trebuie să fie livrate în maximum trei luni de la semnarea contractului cu furnizorul. Ofertele vor fi departajate în funcție de preț, de perioada de garanție acordată (punctaj maxim pentru 60 de luni), de memoria RAM instalată (punctaj maxim pentru 32 GB), de performanțele camerei video integrate (punctaj maxim pentru 5 MP) și pentru consumul de energie specific.

Finanțarea achiziției se face de la bugetul Senatului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati