Senatorii din Comisia juridică, împotriva începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog

Senatorii din Comisia Juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator PSD. ​ Președintele Comisie Juridice, Iulia Scântei a declarat că decizia finală va fi luată de către senatori, în ședința de plen, programată miercuri, 21 aprilie.

UPDATE PSD a anunțat că va vota în favoarea începerii urmăririi penale a fostului ministrul Florian Bodog. Senatorii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Florian Bodog, indiferent de raportul Comisiei juridice privind solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătăţii, a anunţat, luni, liderul deputaţilor partidului, Alfred Simonis, scrie Hotnews.ro.

Florian Bodog a fost audiat luni în Comisia Juridică a Senatului, care ar fi trebuit să dea un raport pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătății.

Cu 6 voturi pentru, 6 împotrivă și 1 abținere, senatorii juriști au respins cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Bodog.

„Nu s-a întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil sau nefavorabil pentru începerea urmării penale împotriva senatorului Bodog. Solicitarea procurorilor se va rediscuta în plen și aceasta va fi supusă votului senatorilor”, a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei.

Votul decis asupra cererii DNA va fi dat în plenul Senatului, miercuri.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.


Știre inițială

Social-democraţii au decis în unanimitate, luni, să voteze pentru ridicarea imunităţii fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Florian Bodog este acuzat că atunci când era ministru a angajat fictiv o persoană în funcţia de consilier personal, iar procurorii DNA cer Senatului să dea undă verde pentru începerea urmării penale.

Paul Stănescu: PSD nu va obstrucţiona justiţia în cazul lui Florian Bodog

„Vom discuta cu toată lumea şi cred că parlamentarii USR trebuie să fie în consens cu noi, de astă dată, pentru că fostul ministru Voiculescu susţine că datele au fost falsificate. Este ‘horror’ dacă s-a întâmplat astfel”, a precizat secretarul general al PSD, înainte de Comisia Juridică, scrie antena3.ro.

El a mai precizat că în cazul senatorului Florian Bodog, fost ministru al sănătăţii, în cazul căruia procurorii au cerut încuviinţarea urmăririi penale, „PSD nu va obstrucţiona justiţia”.

„Cred că Florian Bodog ar trebui să se pună la dispoziţia Justiţiei”, a opinat Stănescu.

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii,a fost audiat luni, în Comisia juridică din Senat, ca urmare a solicitării DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale îm cazul său.

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog de faptul că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără a se fi prezentat la serviciu şi fără a fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati