Senatorul PSD Titus Corlăţean: „Ce se întâmplă în această mizerie în care suntem duşi de oameni iresponsabili ne merităm soarta”

1
159

Senatorul PSD Titus Corlăţean i-a solicitat, luni, preşedintelui de şedinţă, Sorin Câmpeanu, să adopte în Biroul permanent măsurile necesare pentru a impune respectarea regulamentului în Parlament, în contextul unor contre în plen, după ce doi senatori şi-au anunţat trecerea la grupul parlamentar AUR.

„Este cel mai deplorabil episod pe care eu l-am văzut de foarte mulţi ani. (…) Eu vă solicit, domnule preşedinte de şedinţă, pentru că parlamentarismul, datorită unor oameni care nu au cultură democratică, a ajuns foarte jos, ca la proxima şedinţă a Biroului permanent să aveţi o discuţie foarte serioasă şi faţă de trădătorii care sunt în sală şi vorbesc ceea ce vorbesc, şi faţă de modul în care proiectăm prin aceste conduite reprobabile o imagine deplorabilă a instituţiei Senatului României, să aveţi o discuţie foarte serioasă în Biroul permanent, pentru a pune în aplicare acest regulament pe care l-aţi acceptat toţi cei care aţi condus această şedinţă în tot acest ciclu, pentru a pune în practică respectarea regulamentului folosind mijloacele regulamentare.

Dacă acceptăm cu toţii şi stăm liniştii în băncile noastre şi vedem ce se întâmplă în această mizerie în care suntem duşi de oameni iresponsabili ne merităm soarta. Vă solicit ca Biroul permanent al Senatului să adopte măsurile regulamentare pentru a impune respectarea regulamentului în Parlamentul României”, a transmis Corlăţean.

Senatoarea neafiliată Diana Şoşoacă a afirmat, printre altele, că partidul AUR este unul de „tinichea”, format dintr-o „şleahtă de trădători”.

„Cât despre grupul de tinichea, într-adevăr, tinichea la tinichea trage, Fiţi liniştiţi, PSD, vor îndeplini (senatorii care au anunţat că trec la AUR – n.r.) întocmai mandatul în grupul AUR, până când o să vă trădeze şi pe voi (…). În orice caz, este foarte interesant cum înainte de alegeri toţi deveniţi naţionalişti de tinichea. Păi dacă vă plăcea atât de mult AUR-ul, de ce n-aţi sărit, mă, de la început, dacă atât de rău e PSD-ul? Domnilor de la PSD, fiţi liniştiţi, aţi scăpat de tinichele, deşi ştiu că în spate e un aranjament. Dragi foşti colegi de la AUR, partid de tinichea, este excelent ceea ce faceţi, pentru ca să arătaţi poporului român ceea ce sunteţi: o şleahtă de trădători”, a susţinut, printre altele Şoşoacă.

În replică, liderul grupului parlamentar AUR din Senat, Claudiu Târziu, a criticat modul în care Diana Şoşoacă înţelege să se exprime de la tribuna Parlamentului.

„Înţeleg că unii nu pot să trăiască fără să facă scandal, este singurul mod în care pot să trăiască. Dacă răcnesc din toţi bojocii, îşi imaginează că au şi dreptate (…). Când tu nu ştii definiţia traseismului şi pretinzi că venind cineva de la partidele de la guvernare la un partid în opoziţie este traseism, asta este o dovadă clară de analfabetism funcţional”, a susţinut Târziu.

Solicitarea făcută de Titus Corlăţean a fost susţinută, de la tribuna Senatului, de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, şi de senatorul UDMR Tanczos Barna.

„Susţin întru totul mesajul pe care colegul nostru, domnul Titus Corlăţean, l-a transmis astăzi în plenul Senatului (…). Astăzi mi-a fost ruşine că sunt parlamentar, când astăzi am înţeles de ce o femeie în Parlamentul României este etichetată permanent, pentru că astfel de elemente şi de mesaje nu au loc într-un stat democratic. Fiecare dintre noi avem dreptul să spunem ce mesaj vrem să transmitem, fiecare dintre noi trebuie să respectăm regulamentul (…). Astăzi mi-a fost ruşine că sunt parlamentar şi că colegii noştri sau viitori parlamentari de mâine au asistat la un circ cu care eu, ca parlamentar, ca jurist, ca mamă, nu sunt de acord”, a spus Pauliuc.

Surse: AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.