Sensuri giratorii noi în Sectorul 3

0
1398
DCIM103MEDIADJI_0076.JPG

Primăria Sectorului 3 a implementat în ultimii ani o serie de soluții pentru a micșora timpul de așteptare al mașinilor și implicit pentru a reduce poluarea și pentru a crește confortul cetățenilor. În plus zone întregi din periferia sectorului aflate în dezvoltare au fost viabilizate din punct de vedere rutier și pietonal.

Sensuri giratorii și străzi noi

Astfel, au fost creați peste 50 de kilometri de străzi noi în zonele unde acestea erau simple drumuri de pământ. Au fost construite adevărate rețele de drumuri care oferă astăzi o alternativă de trafic. Multe dintre aceste străzi au fost interconectate cu sensuri giratorii, tocmai pentru ca traficul în intersecții să fie mai cursiv.

Vorbim despre mai multe sensuri giratorii construite pe strada Brățării care a fost și extinsă, două sensuri giratorii pe Lunca Cetății, două sensuri pe strada Traian (încă în lucru) și unul pe strada Nicolae Teclu.

Poduri și pasaje în zonele aglomerate

În 2020 a fost construit un nou pod peste râul Dâmbovița (podul Nicolae Teclu) ce oferă o variantă mai rapidă pentru cetățenii Sectorului 3 care vor să plece spre litoral și s-au demarat lucrările la un pasaj rutier suprateran care va fluidiza traficul în zona foarte aglomerată a ieșirii către Autostrada A3.  De asemenea, Primăria Sectorului 3 are în stadii avansate de proiectare și aprobare proiecte de pasaje rutiere subterane ce vor fluidiza traficul în zona Dristor, Ikea etc.

Lucrările și materia primă folosită, realizate integral de Primăria Sectorului 3

Toate aceste lucrări au fost realizate exclusiv de angajații Primăriei Sectorului 3 cu utilajele deținute de primărie. Tot asfaltul și betonul folosite au fost produse de către Adminstrare Active Sector 3 SRL, societatea Primăriei Sectorului 3, în stația proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.