Senzori seismici pe o clădire din București care va fi consolidată fără mutarea locatarilor

Primarul general Nicușor Dan anunță că se montează senzori seismici pe o clădire care va fi consolidată fără mutarea locatarilor. Specialiștii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au montat senzori pentru înregistrarea și transmiterea în timp real a mișcărilor seismice viitoare și înțelegerea comportamentului unei clădiri care urmează a fi consolidată seismic de către Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS). 

Astfel de senzori vor fi montați pe toate clădirile rezidențiale pe care AMCCRS le va consolida prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălțime de minim P+3.

Inițiativa face parte din programul pilot de cercetare și dezvoltare inovativă 2021-2027, susținut de Uniunea Europeană prin proiectul HORIZON – MULTICARE. Imobilul de două etaje și 24 de apartamente, se află pe str. Intrarea Văcărești nr.2, sector 4 și a primit finanțare europeană nerambursabilă de aproximativ 560 000 EURO.

De asemenea, soluția propusă constă în consolidarea pe exterior a imobilului, prin implementarea unui schelet extern ce va crește rezistența la seism a clădirii, precum și un sistem performant de panouri de fațadă – pentru creșterea eficienței energetice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati