Șerban Copoț, despre rolul tinerilor la vot: ,,Votul înseamnă viitorul vostru. Dacă nu mergeți la vot o să aveți parte de surprize în trafic, de festivaluri proaste și de cluburi care iau foc’’

Președintele Asociației Generația Verde, Șerban Copoț, a declarat, luni, în exclusivitate pentru News București, că rolul tinerilor este unul esențial în ceea ce privește votul deoarece viitorul lor depinde de acesta. Șerban Copoț a fost prezent la conferința „Tineri în dialog cu democrația” organizată de Asociația Studenților la Istorie „Dacia” a Universității București.

Întrebat de News București cât este de important pentru tineri să rămână în dialog cu democrația, Șerban Copoț a declarat: ”Păi e foarte simplu, votul înseamnă viitorul vostru. Dacă nu mergeți la vot o să aveți parte întotdeauna de surprize în trafic, de festivaluri proaste și de cluburi care iau foc. E foarte, foarte important votul în general”.

El crede că odată ce tinerii împlinesc 18 ani, votul este o obligație pentru aceștia, pe lângă alte plăceri precum obținerea permisului de conducere.

„Pentru că democrația este cea care definește Europa de 2000 și ceva de ani și e o datorie care vine odată cu vârsta de 18 ani pe lângă celelalte plăceri pe care le ai. Că ai carnet de conducere și așa mai departe, ai și aceea secundă în care conduci țara, când votezi. Mi se pare esențial să participi la treaba asta.”, a explicat liderul Asociației Generația Verde.

Despre noua generație, Șerban Copoț susține că are încredere în ea, luptă pentru aceasta, mai ales că are 3 copii și îl preocupă educația lor într-o lume cât mai bună.

„Eu sunt foarte încrezător în noua generație și întotdeauna mă cert cu cei din vechea generație când spun că ăia din noua generație sunt amețiți, tik tokari și nu știu cum. Nu, eu am încredere și pentru viitorul lor lupt. Eu am 3 copii, așadar mă interesează direct educația tinerei generații.’’, a afirmat acesta.

Și dacă tot s-a discutat despre tineri, Șerban Copoț a vorbit și despre foștii săi colegi de trupă.

“.Da, cum să nu. Da, ne gândim, discutăm (n.r. reuniune). Noi am luat pauză, nu ne-am despărțit și când se va termina aceea pauză o să afle toată lumea.”, a conchis Copoț.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati