Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu – pe primele locuri pe lista PER Bucureşti pentru Senat şi Camera Deputaţilor; acuzaţii dure la adresa conducerii PSD

Senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Liviu Pleşoianu deschid lista candidaţilor Partidului Ecologist Român (PER) Bucureşti pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Totodată, senatorul Nicolae Avram ocupă primul loc pe lista PER Vâlcea pentru Senat, deputatul Emanoil Savin deschide lista de la Prahova pentru Camera Deputaţilor, Cătălin Ivan cea de la Iaşi, iar deputatul Cătălin Rădulescu, alias „Mitralieră” pe cea de la Argeş.

Potrivit unor surse, Marian Vangheie deschide lista PER Călăraşi pentru Camera Deputaţilor.

Liderul PER, Dănuţ Pop, spune că cele 400.000 de voturi obţiute de PER la alegerile locale ar fi suficiente pentru intrarea în Parlament şi a anunţat o alianţă de 12 formaţiuni.

„Am făcut o platformă unde ni s-au alăturat 12 partide care au candidat la alegerile locale, pentru a maximiza voturile celor care nu doresc să mai voteze PSD, PNL sau USR”, a declarat Pop într- conferinţă de presă.

Şerban Nicolae a amintit că este unul dintre cei 314 fondatori ai PDSR, actualul PSD, şi a afirmat că niciunul dintre cei cinci senatori PSD de Bucureşti nu au fost propuşi de organizaţii, „pentru că n-a avut loc nicio şedinţă”.

„Niciun parlamentar dintre actualii senatori PSD de Bucureşti, cinci la număr, n-a fost propus de organizaţiile din Bucureşti pentru că n-au fost şedinţe. Propunerile au fost făcute de pierzătorii alegerilor locale. Omeneşte pot să-i înţeleg, au rămas fără serviciu, au rămas pe dinafara şi îşi caută loc în Parlament. (..) PSD a luat-o într-o direcţie greşită. (…) Există un blat transpartinic care s-a extins la o cotă ce nu poate fi suportată”, a declarat Şerban Nicolae.

Deputatul Liviu Pleşoianu a susţinut, în aceeaşi conferinţă de presă, că PSD-ul în care a intrat în 2016, din păcate, nu mai are absolut nicio legătură cu PSD din 2020.

„PSD este plin de oameni care au plecat din partid şi care au votat căderea propriului Guvern şi învestirea Cabinetului Orban, iar acum sunt incluşi pe listele de candidaţi pentru Parlament. (..) pentru funcţia de preşedinte a Camerei Deputaţilor. Acest domn, un academician SRI, deşi la un moment dat şi-a şters asta din CV, această parte importantă a carierei sale. (…)  Am făcut parte din Comisia „Sufrageria lui Oprea”. Păi, cum pot eu să mai rămân într-un partid în care preşedinte al Consiliului Naţional, şi nu numai atât, mare candidat, domnia sa fiind un mare strateg fără niciun fel de victorie, mă refer la domnul Dâncu, evident, un mare cărturar al neamului şi al virgulelor între subiect şi predicat, cum pot să mai rămân într-un partid care îl preţuieşte atât de mult, încât îl face strategul partidului pe cel care s-a aflat în sufrageria aia nenorocită? Dacă PSD a ajuns într-un asemenea hal, prin conducerea sa, încât să nege tot ceea ce a afirmat şi înainte de alegeri, în 2016, şi după, atunci niciun om cu coloană vertebrală nu mai are ce căuta acolo”, a spus Pleşoianu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati