Serviciul de Ambulanță, sufocat în pandemie. Zeci de posturi disponibile, niciun candidat

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresți-Ilfov (SABIF), a anunțat că aproape jumătate din apelurile primite sunt de la pacienți infectați cu coronavirus.

Zilnic sute de pacienţi sunt trasportaţi la spital şi cel mai grav este faptul că în plină pandemie serviciul funcţionează cu un deficit de personal de 67%, iar angajaţii sunt greu de găsit pentru că mulţi se tem că se vor infecta cu noul coronavirus, scrie antena3.ro.

Au fost scoase la concurs mai bine de 1.000 de posturi, dar mai puțin de jumătate au fost ocupate pentru că mulți se tem să mai intre în sistem pentru că se tem de infecția cu coronavirus. Zilnic la Serviciul de Ambulanță Ilfov sunt peste 2.000 de apeluri. Mai mult cu 50% față de perioada dinaintea pandemiei de COVID.

Jumătate dintre solicitări de la bolnavi COVID

Ambulanțele transportă zilnic sute de pacienți către spitalele COVID sau suport COVID din București. În prezent, la ambulanța București sunt 1.050 de angajați. Chiar și așa, nicio solicitare nu este refuzată, dar au prioritate urgențele acolo unde viața pacienților este pusă în pericol. Situația nu stă mai bine nici în țară.

Ar mai fi nevoie de 3.500 de angajați în serviciile de ambulanță.

Pacienții asimptomatici, transportați la spital cu aceeași ambulanță

„Da, au fost şi astfel de situaţii şi sunt în continuare. Este vorba de acei pacienţi care sunt asimptomatici, au testul pozitiv pentru COVID-19, sau au simptomatologie minoră şi sunt transportaţi conform legii la spital pentru a fi evaluaţi.

Ei sunt transportaţi în ambulanţe care au capacitatea din construcţie să transporte mai multe persoane. Se numesc ambulanţe tip A2. Sunt transportaţi cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau cu acele mijloace de intervenţie numite maşini pentru victime multiple, tot de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Alis Grasu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati