Sesizarea preşedintelui, respinsă de CCR: Parlamentul stabileşte data alegerilor

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins marţi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea privind organizarea alegerilor parlamentare, în urma deciziei, Parlamentul fiind cel care stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

“În ziua de 29 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României, respectiv de Guvern, și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile art.1 alin.(1) din Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, precum și legea, în ansamblul său. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedintelui României”, a anunţat un comunicat al CCR, publicat pe site-ul instituţiei.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, adaugă CCR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati