Sezonul cultural la Casa La Miţa Biciclista se deschide cu expoziţia „Frumuseţea unui Oraş”

Primul sezon cultural al Casei La Miţa Biciclista Stabiliment Creativ (LMBSC) se va deschide pe 18 mai cu expoziţia „Frumuseţea unui oraş”, un dialog în imagini între frumuseţea Parisului şi a Bucureştiului, precum şi cu un concert Nicolle Rochelle 5tet.

Potrivit unui comunicat al ARCEN, accesul publicului larg la expoziţia „Frumuseţea unui oraş”, curatoriată de Pavillon de l’Arsenal din Paris, cu un proiect realizat de artistul Dan Perjovschi, şi la concertul Nicolle Rochelle 5tet (disponibil doar pe 18 mai) se va face pe bază de bilet, achiziţionat prin www.iabilet.ro.

  • „Numărul biletelor este limitat, date fiind constrângerile impuse de spaţiu, de aceea doritorii sunt invitaţi să-şi facă rezervarea din timp. Biletele pot fi achiziţionate începând de astăzi, 5 mai, iar expoziţia poate fi vizitată până pe 2 iulie. (…) În mod excepţional, în prima zi de expoziţie, care include şi accesul la concert, preţul biletului va fi 150 lei”, precizează sursa citată.

Expoziţia „Frumuseţea unui oraş” este rezultatul unui proces de cercetare şi de consultare publică, care s-a desfăşurat la iniţiativa Consiliului Municipal al Parisului, de-a lungul a doi ani, pentru a explora noţiunea de frumuseţe în arhitectură şi planificare urbană.

Ea este împărţită în şapte unităţi tematice: situl (pentru Paris: Sena); morfologia ca echilibru între compoziţia urbană şi patrimoniul popular, între vechiul şi noul Paris; peisajul pietonului care marchează viaţa noastră de zi cu zi, de la trotuare la pieţe, de la străzi la spaţii comune; arhitecturile, scările lor în funcţie de legislaţiile succesive; expresia externalităţilor, toate acele servicii pe care nu vrem să le vedem, dar care fac viaţa urbană posibilă; locul celor vii, care trebuie redefinit în lumina crizei de mediu; ospitalitatea, care exprimă capacitatea oraşului de a primi şi de a proteja, dar şi de a permite fiecăruia să se recunoască.

Pavillon de l’Arsenal este cel mai important centru de arhitectură şi planificare urbană din Europa. În fiecare an, organizează 20 de expoziţii, însoţite de 70 de conferinţe, pentru a aduce planificarea urbană la îndemâna tuturor.

Vizitarea expoziţiei şi, implicit, a Casei La Miţa Biciclista Stabiliment Creativ, va fi posibilă în fiecare săptămână, de joi până duminică, astfel: joi 18 mai: 19,30 – 22,00, iar în celelalte zile, în perioada 19 mai – 2 iulie: joi: 16,00-22,00; vineri: 16;00-24,00; sâmbătă şi duminică: 12,00-22,00.

Organizatorii atrag atenţia că vizitarea expoziţiei se va face într-un interval de două ore, ales de vizitator, în momentul achiziţionării biletului, reprogramarea vizitei, în cazul în care vizitatorul nu a venit la expoziţie în intervalul rezervat nefiind posibilă, iar banii nemaiputând a fi returnaţi. Cei interesaţi pot opta pentru vizite ghidate, precum şi pentru participarea la alte evenimente aflate pe agenda culturală a Casei.

Preţurile biletelor variază în funcţie de categorii şi de evenimente, după cum urmează: accesul general expoziţie, participarea la conferinţe, la ateliere de imaginaţie urbană ori la ExpoParty: 30 lei (preţ întreg), 15 lei (elevi, studenţi, pensionari). Pentru vizite ghidate preţul biletului este de 50 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati