Și în Sectorul 6 a fost confiscată o mașină pentru transport ilegal de deșeuri

Sâmbătă, în jurul orei 16:00, poliţiştii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 25 Poliție și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, au depistat în zona str. Aleea Callatis un conducător auto în timp ce transporta saci cu deşeuri provenite din construcții cu o autoutilitară fără a deține aviz de transport eliberat de Primăria Municipiului București.

Agenții locali au efectuat verificări și au stabilit identitatea conducătorului auto fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucuresti. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus măsura confiscării autoutilitarei în cauză în conformitate cu prevederile H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Vineri, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a convocat Comisia Locală de Ordine Publică iar în cadrul întâlnirii s-a discutat problema transportatorilor ilegali care prin acțiunile lor ridică, transportă și depozitează necontrolat deșeuri pe raza Sectorului 6. Ca urmare a ședintei s-a stabilit necesitatea desfășurării de acțiuni comune prin Poliția Locală Sector 6, Poliția Sectorului 6 și Garda Națională de Mediu pentru depistarea acestora și luarea măsurilor legale în vigoare.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.

A fost confiscată prima mașină în București pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati