Sibiu: Festivalul Astra Film va începe cu un film despre preşedintele Ucrainei

0
179

Festivalul Astra Film (AFF) va începe cu un documentar despre preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care va fi proiectat duminică seara, la Sala Thalia din Sibiu, la Gala AFF, în prezenţa unuia dintre regizorii filmului, Andre Singer, celălalt regizor, Liev Shreiber urmând să intre în direct cu publicul, au anunţat organizatorii într-un comunicat de presă.

‘Sărbătorim anul acesta 30 de ani de Astra Film Festival. Ca de fiecare dată ne-am dorit să oferim publicului din Sibiu momente memorabile, care să îi rămână în gând mult timp după aceea. Un astfel de moment este încă de la deschiderea festivalului, când spectatorii vor avea ocazia să cunoască două personalităţi prestigioase ale cinematografiei mondiale, aşa cum sunt Liev Shcreiber şi Andre Singer’, a declarat Dumitru Budrala, directorul fondator al AFF.

Co-regizat de laureatul premiului Emmy, Andre Singer, şi de regizorul şi actorul Liev Schreiber, filmul ‘Întâlnindu-l pe Zelenski’ urmăreşte povestea preşedintelui ucrainean, de la copilăria petrecută în URSS, până la zilele de faimă şi succes în industria show business-ului, iar apoi în funcţia de preşedinte al Ucrainei. După proiecţia variantei work-in-progress a documentarului despre Zelenski, publicul Astra Film Festival va avea ocazia să intre în dialog cu regizorul Andre Singer, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, moderată de scriitorul, publicistul şi diplomatul Emil Hurezeanu.

‘Prezent la Sibiu cu ocazia festivalului, Andre Singer se va întâlni cu publicul din România şi miercuri, 18 octombrie (17.00), la Sala Thalia, în cadrul unui masterclass ‘Maeştri: o viaţă în documentar’, creat de regizorul nominalizat la Premiul BAFTA, Liviu Tipuriţă. Singer va vorbi despre antroplogie, perspectiva colaborării cu regizori de renume mondial şi modalităţi de abordare a unor subiecte sensibile şi cu importanţă simbolică’, se precizează în comunicatul de presă.

Liev Schreiber, actor, regizor şi producător de la Hollywood va vorbi, într-o intervenţie live, despre experienţa de a-l filma pe Zelenski.

‘Cunoscutul actor, regizor şi producător de la Hollywood, Liev Schreiber, care are în palmares 6 nominalizări la Globurile de Aur şi 9 la Premiile Emmy, va interveni live în cadrul Galei de Deschidere a Astra Film Festival, care va avea loc, duminică, 15 octombrie, începând cu ora 18,00, la Sala Thalia din Sibiu. Schreiber a co-regizat filmul documentar ‘Întâlnindu-l pe Zelenski’, alături de Andre Singer, şi va vorbi publicului de la Sibiu despre experienţa de a-l întâlni şi filma pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski’, mai arată organizatorii Festivalului Astra Film.

Festivalul Astra Film se desfăşoară la Sibiu în perioada 15-22 octombrie. Programul festivalului poate fi accesat pe site-ul oficial www.astrafilm.ro.

Sursa: PRESSONLINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.