Siemens Energy își face hub la București și închiriază birouri în One Cotroceni

Siemens Energy, una dintre cele mai importante companii de tehnologie energetică din lume, a semnat un contract de închiriere a unui spațiu de birouri de 7.500 de mp în One Cotroceni.

Siemens Energy își va stabili hub-ul de la București în clădirea de birouri dezvoltată de One United Properties. Birourile fac parte din faza a doua a proiectului One Cotroceni, care va avea o suprafață închiriabilă brută de 35.000 mp și care va fi livrată anul acesta, scrie economica.net.

„România este o piață atractivă pentru Siemens Energy și această extindere a Siemens Energy în România va aduce beneficii economiei locale prin crearea de locuri de muncă și oportunități în lanțul de aprovizionare”, spune Antonia-Denisa Efron, Reprezentant Siemens Energy România.

Contractul pentru închirierea spațiului este pe o perioadă de 10 ani, iar tranzacția a fost intermediată de JLL România, mai spune sursa citată.

„Faptul că țara noastră a fost selectată pentru o astfel de investiție este îmbucurătoare și arată că România este atractivă datorită competențelor dezvoltate de forța de muncă locală în ultimii ani, din ce în ce mai căutate de angajatorii de top la nivel mondial. Ocuparea efectivă de spații de birouri înregistrată în primul trimestru al anului 2021 a reprezentat 60% din totalul spațiului tranzacționat. O parte semnificativă a indicatorului de absorbție netă este reprezentată de noi companii care intră pe piață, precum hub-ul Siemens Energy, care nu va fi singura nouă intrare raportată în T2 din punct de vedere al ocupării efective, nici ultima din 2022”, spune Alexandru Orzea, Consultant Tenant Representation JLL Romania.

Siemens operează în prezent patru fabrici şi șase centre de cercetare-dezvoltare și hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi în România, potrivit datelor proprii.

Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Siemens SRL a înregistrat în anul fiscal 2018, încheiat la 30 septembrie, venituri de aproximativ 1 miliard de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati