Simion Hăncescu, lider de sindicat: În ultimii ani, dascălii au fost „răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură

Preşedinte FSLI, Simion Hăncescu, a transmis luni, de Ziua Naţională a Învăţătorului că în ultimii ani, dascălii au fost “răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări. El arată că politicienii noştri ar trebui să se uite în trecut, la oamenii valoroşi pe care i-a avut această ţară, care au lăsat în urma lor realizări memorabile.

„Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost «răsplătiţi» cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, este mesajul lui Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, de Ziua Națională a Învățătorului, scrie Edupedu.ro.

Greva generală în educație a început luni, 22 mai. Federațiile sindicale au anunțat, într-un comunicat de presă, duminică, 4 iunie, că va continua greva generală din Educație.

„Astăzi, 5 iunie 2023, din nefericire, multe zeci de mii de învăţători, învăţătoare și profesori sunt în grevă generală, alături de celelalte categorii de salariați din sistemul de învățământ, luptând astfel pentru recăpătarea statutului social şi a respectului pe care îl merită din plin! Ne întrebăm ce mesaj au politicienii acestei ţări pentru cadrele didactice, pe care le tratează cu lipsă de respect?”, se arată în mesaj.

Mesajul integral al liderului sindical:

„Ziua Naţională a Învăţătorului sărbătorită astăzi, 5 iunie, este ziua în care le mulţumim tuturor învăţătorilor şi învăţătoarelor, pentru dedicare, blândeţe, înţelepciune şi pentru toate realizările pe care le au alături de copiii pe care îi ghidează. Ei sunt oamenii care pun primele cărămizi la fundaţia viitorilor adulţi, care merită respectul şi aprecierea noastră. Fiecare dintre noi îşi aminteşte cu drag de învăţătoarea sau învăţătorul, care au devenit modele pentru noi, aşa cum ne amintim de toate cadrele didactice care ne-au însoţit ani la rândul în viaţă şi care ne-au ajutat să creştem, să ne dezvoltăm! Cu toţii, educatorii, învăţătorii, profesorii, ne-au oferit cu răbdare afecţiune dar şi învăţăturile lor şi le mulţumim pentru minunata vocaţie pe care şi-au ales-o.

Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost “răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări.

Astăzi, 5 iunie 2023, din nefericire, multe zeci de mii de învăţători, învăţătoare și profesori sunt în grevă generală, alături de celelalte categorii de salariați din sistemul de învățământ, luptând astfel pentru recăpătarea statutului social şi a respectului pe care îl merită din plin! Ne întrebăm ce mesaj au politicienii acestei ţări pentru cadrele didactice, pe care le tratează cu lipsă de respect?

Politicienii noştri ar trebui să se uite în trecut, la oamenii valoroşi pe care i-a avut această ţară, care au lăsat în urma lor realizări memorabile. Printre aceştia este şi Gheorghe Lazăr, pedagog, teolog şi inginer român, care s-a născut pe 5 iunie 1779 şi care este fondatorul învăţământului în limba română din Ţara Românească. De astfel de valori avem nevoie şi în prezent, de oameni care construiesc, care nu dezbină şi care tratează educaţia ca pe un segment fundamental în dezvoltarea unui popor!

Președinte FSLI,

Simion Hancescu”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati