Sindicaliștii din industria alimentară, apel la boicotarea companiilor din Austria care operează în România

Ca urmare a refuzului total nejustificat al Austriei de a accepta intrarea României în spaţiul Schengen, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentara-SINDALIMENTA, a hotărât în şedinţa Consiliului Naţional, care a avut loc în perioada 08-10 decembrie, închiderea contului bancar de la BCR, bancă cu acţionariat austriac. De asemenea, conducerea SINDALIMENTA recomandă membrilor federaţiei să evite achiziţia de produse ale societăţilor austriece, să nu mai alimenteze cu carburant de la benzinăriile OMV şi să-şi închidă  conturilor bancare deţinute la băncile pe care această ţară le are în România, mai arată comuncatul de presă al Federaţiei, notează News.ro, citată de observatornews.ro.

„Decizia Austriei de a bloca accesul României în Spaţiul Schengen este o sfidare inacceptabilă la adresa României şi românilor. Vorbim despre Austria, o ţară ale cărei companii câştigă în România sute de milioane de euro anual, dar care a refuzat permanent să plătească corect cea ce exploatează aici. Vorbim despre compania OMV Petrom care a făcut permanent presiuni şi jocuri de culise inacceptabile pentru o ţară care se pretinde campioana democraţiei, de a nu fi majorate redevenţele petroliere. Aşa cum s-a învăţat, vrea in continuare să exploateze pe nimic resursele de petrol şi gaze ale României”, precizează sursa citată.

Critici dure la adresa oficialilor austrieci

Totodată, sursa menţionată precizează că „oficialii austrieci continuă, acum, jocul grotesc al democraţiei simulate pe care îl practică nu de azi de ieri, dacă ne gândim la firele nevăzute ale meschinăriei politico-financiară internaţionale care se îmbină din totdeauna la Viena”.

„Se arată surprinşi de boicotul declanşat de români la adresa companiilor cu capital austriac şi afirmă sfidători că problemele economice nu trebuie legate de cele de securitate. Asta demonstrează încă odată dispreţul cu care privesc România şi pe români care pentru Guvernul austriac sunt doar o sursa de profituri imense, obţinute unori chiar apelând la fapte de corupţie, forţă de muncă ieftină etc.

Acest nou episod de sfidare a Romîniei, o ţară care şi-a demonstrat mereu ataşamentul faţă de valorile UE şi NATO, vine în contextul în care Bruxelles-ul face apel la unitatea blocului comunitar în faţa agresiunii Rusiei. Eşecul integrării în Spaţiul Schengen este însă şi eşecul diplomaţiei româneşti. O diplomaţie aproape inexistentă care şi atunci când este prezentă preferă să stea în genunchi pentru a nu supăra pe nimeni. Nu am văzut până acum pe niciunul dintre guvernanţii noştri să-şi asume acest eşec usturător”, a afirmat preşedintele SINDALIMENTA Dragoş Frumosu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati