Sindicatele din Educație cer demisia ministrului de Finanțe: „Domnul Boloș ar trebui să plece acasă”

1
302

Ministrul Marcel Boloș, care spune că a făcut noapte albă pentru bugetul pe anul viitor, a trecut o majorare de doar 8% a salariilor încasate de profesori, potrivit antena3.ro.

Abia în a doua variantă a ordonanței apare creșterea corectă a salariilor, de 13% de la 1 ianuarie.

„Din punctul meu de vedere, domnul Boloș ar trebui să plece acasă.

În condițiile date, este o bătaie de joc la adresa a peste 300.000 de angajați din învățământ și este un semn de întrebare la adresa guvernului și nu numai”, a spus Marius Nistor, președintele FSE „Spirul Haret”.

Inițial, Guvernul pusese în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență care prevedea o creștere de doar 8%. Scuza a fost că cineva a încurcat proiectele.

Profesorii primesc de la 1 ianuarie o majorare a salariului de doar 13% și restul, de 7%, în iunie, potrivit unui proiect de OUG.

Documentul prevede o creștere mai mică și pentru bugetul Educației. Doar 10%, nu 15%, așa cum era prevăzut în Legea Educației.

Inițial, în proiectul de OUG pus în dezbatere publică, majorarea pentru dascăli era și mai mică, de 8%.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au precizat că, inițial, a fost publicată „dintr-o eroare” o variantă mai veche a proiectului.

În schimb, salariilor demnitarilor vor crește cu 5%, odată cu veniturile tuturor angajaților din sectorul bugetar. Premierul Marcel Ciolacu spusese că cei cu funcții înalte în stat nu vor primi majorări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.