Singurele mașini care vor putea parca gratis oriunde în București

Primăria Capitalei ca decis ca începând cu 16 august 2022 să aplice regulamentul de parcare stabilit în urmă cu șase ani. Astfel că toate locurile de parcare au devenit obligatoriu cu plată, iar parcarea pe trotuare complet interzisă.

Regulamentul din 2016 prevede și că proprietarii de mașini electrice și hibrid pot parca gratuit oriunde în parcările administrate de Primăria Capitalei.

De menționat este faptul că autovehiculele electrice și hibrid au nevoie de viniete pentru parcare gratuită.

Vinietele sunt valabile numai în parcajele publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București, lista acestora poate fi consultată aici.

Vinieta conferă utilizarea locului de parcare fără achitarea tarifului de parcare, acolo unde există locuri libere.

Administrația Străzilor din București transmite că nu se mențin libere locurile de parcare destinate exclusiv utilizării de către deținătorii vinietelor.

Astfel, vinietele se eliberează la cerere și numai pentru autovehiculele înmatriculate în municipiul București și au o valabilitate de cinci ani. Reînnoirea vinietelor se poate face înainte de data expirării acestora, la cererea expresă a proprietarului, dar nu mai devreme de doi ani de la data emiterii.

Orice modificare a datelor înscrise în certificatul de înmatriculare a autovehiculului trebuie adusă la cunoștința Administrației Străzilor București prin retransmiterea documentului modificat.

Cererile pot fi descărcate de pe site și trimise pe mail la parcaje@aspmb.ro sau completate la sediul Administrației Străzilor București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati