Singurul ministru propus de Cioloș care a luat până acum aviz pozitiv

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate, care dau avize negative indiferent de prestația candidaților. Singurul aviz pozitiv, pentru ministrul propus al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

La finalul audierii, a fost supus la vot un aviz negativ, înregistrându-se 12 voturi ”pentru” aviz negativ, 8 voturi „contra” avizului negativ şi 7 abtineri, scrie News.ro.
Preşedintele de şedinţă a precizat că nu a trecut avizul negativ având în vedere că nu s-au într-unit 50%+1 din voturile necesare pentru o opțiune sau alta.
„Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat după audieri Cătălin Drulă.

Drulă a spus, în timpul audierilor, că a construit o echipă de profesionişti şi că s-a luptat cu grupuri de interese. „Dacă veţi vota sau nu acest guvern este misiunea dumneavoastră de conştiinţă sau a deciziei de partid, dar reformele trebuie să continue la Transporturi”, a afirmat Drulă.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate. Aceștia au la dispoziţie, în medie, câte o oră pentru a-şi expune intenţiile şi pentru a răspunde la întrebări. Excepţie fac Ioana Mihăilă, propusă pentru Ministerul Sănătăţii, care are alocate două ore, precum şi Stelian Ion – Ministerul Justiţiei, Mihai Goţiu – Ministerul Mediului şi Corina Atanasiu – Ministerul Educaţiei, câte o oră şi jumătate.

Votul de învestitură va avea loc miercuri, Guvernul Cioloș având șanse minime să treacă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati