Sistem de monitorizare video cu circa 400 de camere, disponibil în Sectorul 5

0
200

Sectorul 5 devine cel mai bine supravegheat sector al Capitalei, după ce primarul Cristian Popescu Piedone a solicitat montarea de noi camere video, pe lângă cele aproximativ 400 de camere deja instalate.

Primăria Sectorului 5 anunţă că sunt amplasate aproximativ 400 de camere de supraveghere, iar Cristian Popescu Piedone a cerut montarea de noi camere video de supraveghere. Acestea vizează în principal intersecţii, locuri de joacă, zonele adiacente şcolilor şi grădiniţelor şi parcări de reşedinţă.

Vezi mai jos lista străzilor unde sunt deja montate camerele de supraveghere

”Pentru a le oferi locuitorilor din Sectorul 5 un trai mai liniştit, autorităţile locale au disponibil în acest moment un sistem de monitorizare video implementat la nivelul Direcţiei Dispecerat, Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Animalelor – Direcţia Generală de Poliţie Locală. Principalele obiective vizate de cele aproximativ 400 de camere sunt intersecţiile, locurile de joacă, zonele adiacente şcolilor şi grădiniţelor şi parcările de reşedinţă. Acest sistem reprezintă eficienţă în monitorizarea tuturor zonelor, în depistarea şi sancţionarea celor nu respectă legile în vigoare sau care adoptă comportamente antisociale.”, potrivit unui comunicat de presă a instituției.

În şedinţa avută de Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone cu cei din conducerea Poliţiei Locale la începutul acestei săptămâni, edilul a solicitat ca în perioada imediat următoare să fie montate noi camere video, pentru o mai bună monitorizare a sectorului. Acţiunea este deja în desfăşurare, pentru că siguranţa cetăţenilor este o prioritate pentru Primarul Sectorului 5.

Scăderea ratei infracţionalităţii pe raza Sectorului 5

Acest sistem de monitorizare video a dus la scăderea ratei infracţionalităţii pe raza Sectorului 5. De asemenea, datorită acestui sistem au fost identificate mult mai rapid persoanele care nu respectă liniştea şi ordinea publică, dar şi cele care desfăşurau activităţi de comerţ stradal ilegal sau cele care aruncau sau depozitau deşeuri pe domeniul public. Totodată, datorită acestor camere video autorităţile au putut remedia problemele apărute la unele semafoare defecte şi la unele avarii apărute la reţelele de apă şi canalizare.

„Siguranţa locuitorilor din Sectorul 5 este extrem de importantă. Sistemul de monitorizare ne permite să avem grijă de copiii, părinţii şi bunicii noştri. Datorită acestui sistem putem preveni diverse ilegalităţi pe care unele persoane vor să le săvârşească şi putem identifica mult mai uşor pe cei care nu au respectat legea. Avem camere în apropierea şcolilor şi grădiniţelor, în parcuri sau în intersecţii. Cetăţenii trebuie să ştie că există acest Big Brother care supraveghează. Camerele sunt unele performante, deci putem vedea absolut tot ce mişcă în sector. În perioada următoare vom avea un număr şi mai mare de camere de supraveghere, pentru că locuitorii trebuie să aibă un trai liniştit şi sigur.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Lista străzilor unde sunt montate camerele de supraveghere poate fi consultată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.