Sistem de semaforizare inteligentă, finanțat prin PNRR pe mai multe artere din Sectorul 1

Șoseaua București-Târgoviște, Bulevardul Bucureștii Noi și Calea Griviței vor beneficia de un sistem de semaforizare inteligent și ultramodern, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sector 1.

  • Astfel, a fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă pentru Drumul Radial DR11: Șoseaua București-Târgoviște – Bulevardul Bucureștii Noi – Calea Griviței – Strada Berzei – Strada Vasile Pârvan – Splaiul Independenței.

“Implementarea acestui proiect este o veste bună pentru toți participanții la trafic din București. Printr-un sistem de semaforizare inteligent va fi redus substantial timpul pe care îl petrecem în trafic, va crește siguranța rutieră  și gradul de confort atît pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Prin acest proiect toate intersecțiile de pe această rută vor fi modernizate și reabilitate.

Acest lucru va asigura implementarea condițiilor necesare pentru prioritizarea și promovarea transportului public, prin planificarea benzilor și traseelor dedicate autobuzelor, pe arterele cele mai frecventate  și congestionate, acolo unde este necesar și condițiile tehnice permit.

Valoarea estimată a finanțării pentru această rută este de 8.614.725 lei, din care cheltuială eligibilă 4.922.700 lei.

Avantajele implementării proiectului sunt:

  • Reducerea timpului de deplasare în oraș prin fluidizarea traficului;
  • Creșterea siguranței rutiere prin reducerea numărului de accidente;
  • Reducerea ratei infracționalității rutiere;
  • Realizarea unui confort pentru participanții la trafic- conducători auto și pietoni;
  • Îmbunătățirea calității și eficienței serviciului de transport public prin prioritizarea vehiculelor în intersecții, ceea ce va duce la creșterea numărului de pasageri;
  • Creșterea calității aerului prin reducerea emisiei de noxe (consumul de combustibil).

Potrivit sursei citate, investiția din Sectorul 1 este o parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde mai multe drumuri radiale, intitulat „Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului București-Ilfov) și prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerii poluării”, realizat de o asociere formată din Primăria Capitalei și Primăriile Sectoarelor 1, 2, 4, 5 și 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati