Site-ul PSD, atacat de hackerii ruși Killnet

Site-ul PSD (www.psd.ro) a picat vineri seară și nu poate fi accesat. Hackerii ruși din gruparea Killnet susțin pe contul de Telegram că au atacat site-ul oficial al partidului, potrivit G4Media.ro.

Mesajul afișat la încercarea de conectare pe psd.ro este ”This site can’t be reached. psd.ro took too long to respond.”

Comunicatul PSD:

Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federația Rusă. Departamentul IT al PSD a intervenit prompt și a repus site-ul în funcțiune. Cu această ocazie, PSD își reafirmă apartenența la valorile europene și occidentale și condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina.

Hackerii ruși îl nominalizaseră vineri dimineață pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, drept autor al unei declarații privind trimiterea de arme în Ucraina, dar Ciolacu a explicat că e o confuzie. Declarația fusese făcută de Florin Cîțu, președintele Senatului.

”E o greşeală acolo, sunt şi eu, dar nu am problemă că sunt nominalizat eu, ca preşedinte al Senatului”, a spus Ciolacu, despre faptul că grupul de hackeri ruşi l-au nominalizat pe el în anunţul privind revendicarea atacului cibernetic asupra mai multor site-uri ale instituţiilor din România, potrivit News.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati